En dröm jag haft i många år har gått i uppfyllelse. Att få uppleva och fotografera norrsken.

Vädret var gynnsamt, stjärnklart och enligt appen för norrsken fanns det chanser att vi söderut skulle kunna se detta mäktiga himlafenomen. Vi tog på oss varma kläder, en termos med kaffe och åkte vid 11-tiden upp på Kinnekulle för att spana. WOW, vid 12-tiden fick vi se det svagt gröna ljuset, dansa lite försiktigt över himlavalvet. Vilken lycka, det var magnifikt att se, men så svårt att fotografera. Systemkameran var inte alls samarbetsvillig, men mobilkameran skötte sig riktigt bra och jag fick lite bilder.

Vid 1-tiden var vi hemma igen, lite frusna men lyckliga – första gången vi sett och upplevt norrsken. Det var så mäktigt att få se det här hemma. Förstår att det är en fantastisk upplevelse att se det norrut, då det är riktigt aktivt över himlen.