Årets sista dag var mild, lite disig och det blev en tur till Götene BK för att aktivera Lily och Mary inför kvällens firande. Eftersom vi aldrig vet riktigt hur mycket bomber, raketer vi blir utsatta för låser vi in oss i stugvärmen, lagar till mat, lyssnar på musik och ser TV-programmen. Känner oss väldigt tacksamma, i år var det lugnare än på flera, flera år här i vårt område, Blomberg.
Försäljningen av fyrverkerier har ökat enormt och det har varit oroligt hela veckan med beskjutning på allmänhet, polis och t.o.m. ambulanser. Vi har en pandemi, sjukvården i hela landet har gått upp i förstärkning, ja t.o.m katastrofläge, den uttröttade personalen kämpar med alla covid-patienter och folk ute i landet skjuter raketer, så sjukvården blir ännu mer belastade. Det är inte klokt – hur tänker folk? Är man totalt ansvarslös, empatilös?

Vi brukar göra en trerättersmeny till nyår. I år blev det som vanligt löjromstoast, därefter en mycket god ny fiskrätt – mandelgratinerad lax & räksås. Som festlig efterrätt gjorde vi egen frisk citronfromage serverad i ett par gamla fina glas. Vi drack i huvudsak vatten – S.Pellergrino, men öppnade en liten flaska fin champagne, Moét & Chandon.
Jag har sedan några år helt slutat dricka alkohol pga min hälsa, men ibland vid festliga tillfällen kan man unna sig lite.

Våra älskade töser fick naturligtvis vara med på festen, de gillar lax och de fick även lite annat godis. De var trötta efter dagens aktiviteter och sov sig igenom nyårskvällen, tolvslaget.

Nu ser vi framåt, önskar att det nya året skall ge oss lite mer glädje, kunna leva lite mer normalt efter att vi fått våra vaccinationer mot viruset.

Önskar att vi alla får ha god hälsa och må gott.