Efter flera års planering hade vi bestämt oss för att föda upp en kull collievalpar. Kennelnamnet var klart 2004, vi gjorde resor till Finland, Norge, Danmark samt inom Sverige och träffade trevliga kandidater till hanar som skulle passa till Alice. Jag läste alla böcker jag kom över, om hunduppfödning, gick kurser och deltog i seminarier i anatomi, exteriör, mentalitet och genetik. Det var en jätteintressant tid, vi lärde oss väldigt mycket och såg fram emot att göra vår första kombination.

Vid påskhelgen 2007 reste vi till Danmark och parade Alice med den fantastiska hanen Patrick. När vi träffade honom tidigare på hösten blev vi djupt förälskade i denna synnerligen vackra och trevliga hane. Han hade allt vi önskade och lite till.

På Sveriges Nationaldag 6 juni 2007 födde Alice fem förtjusande trefärgade valpar, stora, starka och vackra. Fyra tikar och en hane. Först av alla kom Ida, vägde hela 420 gram och föddes i min hand. Därefter kom de ganska fort och vägde runt 400 gram. Det var rejäla valpar. Lyckan var total, de utvecklades utmärkt, har varit mycket framgångsrika, friska och starka hela livet.

Hur vanligt är det att en hel colliekull firar sin 13-årsdag! Det är unikt, helt fantastiskt.

Men naturligtvis finns en begränsning, först av syskonen att drabbas av ålderns svaghet var Sunita, som den 8 oktober, 13 år, 4 månader hastigt fick en stroke och fick somna in lugnt och stilla. Drygt en månad senare 14 november fick Sydney hjärtsvikt, samlade på sig vatten i lungorna och det var dags för honom att lämna oss. Natten till 19 november, fem dagar senare, blev Ida hastigt sjuk, fick en stroke och fick frampå morgonen somna in med sin älskade husse vid sin sida och övriga familjen med i bilen utanför.

Tre fantastiska älskade syskon lämnade oss, inom 6 veckor. Vi är så ledsna, men samtidigt oerhört tacksamma att vi fått så många år av glädje och kärlek tillsammans.

På vår hemsida finns många fina bilder, filmer där Sunita, Sydney och Ida är presenterade. Vi är mycket stolta över era liv, ni gjorde stort avtryck!
http://www.skyelice.se
https://photobyguca.skyelice.se
Tre stora vackra stjärnor som tändes på himlavalvet och som nu lyser över oss. Ni finns för alltid i våra hjärtan.

Sydney hade 47 valpar , barn, barnbarn, barnbarnsbarn och Ida 13 barn som nu lever vidare genom dem.