Nu var det ett halvår sedan vi upplevde den älskade stranden på Kållandsö, där vi varit många gånger men det blir ett uppehåll från 1 maj till 15 september, då hundar inte är välkomna där.

De är så smarta våra tre älskade töser – Ida, Mary och Lily. När vi svänger in på vägen och parkeringen vid den underbara stranden Svalnäs, känner de igen sig. De skriker av glädje och förväntan. Det går inte fort nog att komma ur bilen. Vi måste ju först förvissa oss om att vi är ensamma där. Det kan ju finnas andra hundar och även hästar på de långa breda stranden.
När vi närmar oss, de blir befriade från sina koppel är det total LYCKA. De fullkomligt rusar fram till vattnet, utmed stranden och springer så fort benen går. Älskade Ida, nu 13 år, 4½ månad, hänger på riktigt bra. Hennes lite stela ben pinnar på, henne leende är stort. Detta är hennes absolut bästa stund i livet, att får springa här ute, lukta i sanden, dricka vatten, vada och rulla sig = sandbada.
Mary, som faktiskt är 9,5 år och Lily är vilda, vill att vi skall slänga apporter som de hämtar, de är överförtjusta också.

Film och bilder på deras glädje smittar av sig till oss tvåbenta också, eller hur?
Väl hemma är det tre oerhört trötta töser, de ligger stilla och sover djupt och lämnar en hel hög med finsand efter sig på golvet, efter att de torkat.

https://photobyguca.skyelice.se/#share?id=035aa337-62f2-4922-9b01-327a2a8fbdc0