Vi längtar varje år till Kungshamn och Smögen. Där har både Per och jag väldigt trevliga, roliga barndomsminnen.

Mamma, pappa och jag tältade på Johannesviks Camping många gånger. Jag var då runt 14 år, pappa älskade att fiska och gick upp tidigt, åkte till Gravarne, långt ut bland klipporna och fiskade bland annat makrill med kastspö. Mamma kokade den nyfångade fisken på spritköket i förtältet, detta smakade himmelskt gott. Någon gång var min kära barndomsväninna Marianne med oss.

Vi åkte in till Kungshamn för att köpa färska räkor när fiskebåtarna kom in. En båttur till Hållö, var härligt, där vi badade från klipporna.

En sommar skjutsade pappa Marianne och mig till Johannesvik, med hela bilen full med packning. Vi tältade där i 3 veckor, badade, vandrade på klipporna, liftade till Hunnebostrand för att dansa. Så roligt vi hade, detta underbara minne talade vi om och skrattade åt tillsammans vid vårt sista samtal via telefonen. Dagen efter dog Marianne hastigt den 6 december 2011 och vi hann aldrig säga adjö. Det blev en stor chock, men jag vill minnas Marianne med alla våra glada minnen som vi hade tillsammans under alla år. Fortsätt Vila i frid älskade, fina Marianne.

Per åkte som barn med sina föräldrar till Smögen varje sommar, där de hade vänner som var fiskare. De hyrde där, var ute med fiskebåtarna och har jättemånga roliga och spännande minnen.

När vi reser till Smögen och Kungshamn med husbilen känns det som hemma, vi vandrar på klipporna med vidunderlig utsikt, köper havets läckerheter hos Göstas på Smögen och känner frihet och ro av den karga naturen.

Ida, Mary och Lily är fantastiska som hänger med på dessa tuffa utflykter på berghällar och klippor, speciellt Ida som är över 13 år. Men hon har bra fysik, stark kropp och starka ben. Hon klarar det bättre än vad jag gör, som blir andfådd av branta stigningar pga mitt hjärtflimmer. Men vi kämpar på min älskade soulmate Ida och jag.

Bilder från vår resa till Smögen – Kungshamn september 2020.