Efter vårt roliga födelsedagsfirande fortsatte vi vår resa ned till Falsterbo för att upptäcka den fina naturen, stränderna och fågellivet. Ingen av oss hade besökt dessa platser tidigare. Det var en välmående kommun, vackra hus och omgivningar, vädret var strålande och vi fick en hel del motion och tjusiga bilder.

Efter några nätter körde vi vidare utmed södra Skånes fina kustlandskap. Stannade till för att fika vid den underbara stranden – Mossbystrand i Skurup. Här var vi ute vid havet, töserna badade sina tassar och ville fånga vågorna.

Vi hade tänkt stanna vid Österlen, Åhus och kom till den fina strandcampingen. Checkade in på en som vi tyckte fin plats i tallskogen, men då vi kom ur bilen hörde vi “kriget rasa”. Jösses, vilken skottlossning, inga vanliga små pistoler som vid skjutbanan hemma, eller vår egen startpistol. Här var den av grövre kaliber. Det visade sig att de hölls en stor militärövning över flera dagar, de hade dundrat på ändra fram till klockan 22 kvällen innan. Nej, detta var inget trevligt att sitta och höra på, medan vi skull njuta av god mat som vi hade med oss. Vi lämnade campingen, fick pengarna tillbaka och körde vidare mot Blekinge, där vi fann en skön plats att slå ro för natten.
På fredag startade vi tidigt och körde mot Halland, hade som mål Ugglarps Camping, söder om Falkenberg. Här kändes det oerhört bra, så vackert och nära havet. Det var kraftiga vindar. Vi var nere vid stranden, Ida, Mary och Lily var alldeles saliga, springa alldeles ensamma, långgrunt med häftiga vågor att fånga och bita i. Rullade sig bland snäckorna, ja det var sann lycka.

Framåt kvällen ökade vindhastigheten, så vi fick flytta in och äta i bilen. Hade tänkt att bruset från vågorna skulle vagga mig till sömns, men det blev lite vindtjut i stället. Vi sov dock väldigt gott, även om det ryckte och tjöt i bilen. Det är speciellt att bo riktigt nära havet!

Framåt morgonen hade det mojnat något, det blev en underbar härlig tur till havet, även jag ville bada tassarna!
Vi kokade kaffe och dukade för 11-kaffe, på läsidan av bilen. Britta och Jan kom på besök och hade med en himmelskt god nybakad krans från ett hembageri.
Vi körde iväg mot Falkenberg, besökte Engelsons för shopping och därefter åkte vi till Laxbutiken, där Per och jag bjöd på en god middag, rimmad lax med dillstuvad potatis och till efterrätt pannacotta.
Vi hade en underbar resa, så roligt att träffa och umgås med Britta och Jan, vi har mycket att tala om, inte bara det gemensamma intresset av våra två blå systrar. Tusen tack och på återseende!

Här finns 84 härliga bilder från – resan till Skåne