18-19 september 2019

Vi har talat om många gånger att åka upp till Carin, Bellis och Sunny i Fryksdalen för att besöka Stöpafors Kvarn. Per är ju utbildad kvarnmästare. Gick på Nordiska Kvarnskolan i sin ungdom och har jobbat inom kvarnbran schen i hela sitt liv.  Denna lilla kvarn, som gör skrädmjöl, ett rostat havremjöl, har gått i arv i många generationer och nu är det ett barnbarn till förra mjölnaren Curt-Inge Persson som driver kvarnen. Det var jättekul att se, allt produktion sker såsom man gjorde förr. Inte särskilt många hjälpmedel.

Vi köpte några påsar och har bakat skrädmjölstekakor som är jättegoda. 

Familjen Bengtsson äger Stöpafors herrgård, har en stor kobesättning och vi besökte ladugården och såg hur det gick till med mekanisk mjölkning. Kossorna var vana att ställa upp sig. Vi träffade små söta kalvar, några var nästan nyfödda.

Carin, dottern Margareta och maken Göran bor mycket idylliskt i närheten av herrgården. De har lite höns och ankor. Margareta och Göran har också två jättetrevliga hundfröknar Trixi och Jazza.

Det blev några intressanta dagar för oss, en fantastisk fin utflykt till Tossebergsklätten där vi hade magnifik utsikt över landskapet. Det var klart och fint väder och vi såg ända till Norge.

Var nere vid Fryken och fotograferade Bellis, Sunny samt våra tre töser. Fem vackra fröknar vid Fryken!

Jag fotograferade flitigt, här finns bilder: http://photobyguca.skyelice.se

Tusen tack för god mat, för guidning och trevlig samvaro.