Juli månad har varit omväxlande vad gäller väder och vid. En hel del åska och regn, men också riktigt härliga sommardagar. Typiskt Svenska sommarväder helt enkelt.

Vi har varit ute på vift. Reste upp till Jämtland och hälsade på Ewa, Thomas, Jade och Nimbus. De flyttade upp till fjällvärlden för tre år sedan, nu äntligen blev det av att besöka deras paradis. Så vackert, lugnt och fridfullt. Jade och Nimbus stortrivs såklart, springa fritt på stora ytor, spåra, dricka klart, gott vatten från fjällbäcken.

Pyssla om tuppen Tobbe och de fem hönorna Rödluvan, Brunkulla, Gröna Anna, Storfot och Lillabrun. De värpte fina, goda ägg.

Ewa tog oss med på en utflykt till Åre, åkte den vackra Kallvägen med vidunderlig utsikt över Åreskutan. Stannade till vid Grundsviken vid Kallsjön, där vi drack kaffe och våra hundar sprang på den långa, vida stranden och lekte, badade.

Vi körde vidare till Åre, tittade på bebyggelsen runt Åre och stannade till inne i byn. En del byggnader, hotell var kvar från 70-80-talet, då jag besökte Åre väldigt ofta vintertid. Har åkt Kabinbanan upp till Skutan och på slalomskidor nedför. Kul att uppleva gamla minnen.

På hemvägen besökte vi Östersund tillsammans med Ewa och Thomas och vi övernattade på Frösön innan vi körde söderut igen.

Det blev några jättetrevliga och fina dagar.

Har fotograferat från vår resa: http://photobyguca.skyelice.se

15 juli – Jade och Nimbus, Ån.
17 juli – Utflykt till Åre, Östersund.

När vi närmade oss Karlstad gjorde vi en avstickare till Carin, Bellis och Sunny. Blev bjudna på god middag och firade lilla Sunny, Sydneys dotter, som tävlat i Rallylydnad och fått en fin utmärkelse. RLDN. Det var jättetrevligt och vi stannade med bilen över natt hos Carin. Efter frukosten körde vi hem till Blomberg.

19 juli – Carin, Bellis och Sunny.

Tack kära vänner för er gästfrihet – det har varit så roligt för oss att träffa er och våra pälsbarn, barnbarn. De är alla så fina, glada och tillgivna. smiley