Vi är ute på en trevlig resa i Danmark. Har skrivit på Facebook men vet att många av er som läser min blogg inte är med där så jag skall göra en liten sammanfattning. smiley

22 maj 2019 packade vi Kaben och styrde söderut. Övernattnattade vid idylliska Perköps ställplats, Örkelljunga.


23 maj. Vi körde mot Helsingborg och färjan över till Helsingör. Danmark välkomnade oss med vackert väder, grönska, buskar och träden stod i blom. Så vackert. Tog en rast i bokskogen där det var fullt med bokblommor som flickorna dekorerade sig med. Nu står vi vid Tårup Strandcamping med vidunderlig utsikt över Storebält.

24 maj. Vacker solig morgon. Idag kunde vi njuta av stillheten. I morgon blir det Danska Collieklubbens utställning i Vindinge. Judge Myrna Shiboleth. Då visar vi vår underbara veteran IDA, 12 år, samt dottern LILY. Mary får stå över, vara supporter.

Vi hade så fina, charmiga vänner i hagen intill oss i Tårup.

25 maj 2019. Ida, SEVCH SPH1 Skyelice A Plumeria Lei, var lysande på Dansk Collie Klub,s Certifikatutstilling i Nyborg. Tolvårig veteran, blev Bästa veteran, Veterancertifikat, 4 Bästa tik av 13 tikar i BT-klassen. Hon visade sig suveränt, fick fantastisk kritik av domaren Myrna Shiboleth, Italy. Lily visades i Championklass, fick CK och tävlade också i BTK men fick se sig slagen av sin underbara, vackra mamma.

Har ätit lax med nykartofler samt festat på en gudomligt god Dansk kage. Övernattar i Faaborg och lär få somna till smatter på taket.

28 maj. Efter vårt besök i Mögeltönder och Schackenborg körde vi över gränsen till Tyskland. Bördigt landskap, många betande kor, får och söta lammungar. Besökte Niebüll, Seebüll och Nolde-Museum. Vände tillbaka mot Danmark och vilar ut på Römö. Det blev en fin, intressant solig dag men lite kalla friska vindar.
29 maj. Körde ut mot Vesterhavet, Lakolk, Römö. Vilken pärla, en fantastisk strand vi körde ut på. Här har vi njutit av sol, härliga promenader, fika. Lyckliga hundar doppade tassarna i havet.

Vi körde vidare norrut, en mycket vacker kustväg utmed Holmsland Klit, Hvide Sande, till Söndervig, vid Ringköbing, där vi övernattade. Framåt sena kvällen kom det ett oväder med kyla, regn och rusk.

30 maj. Regnig och blåsig natt och morgonen bjöd inte på bättre väder. Vi startade för att köra upp mot Norra Jylland. Stannade till i Nyköbing Mors.
För 50 år sedan, 1969, var jag här tillsammans med min kära mor och far samt bästa väninnan Marianne och hennes mamma Vendela. Pappa hade hyrt ett litet fritidshus utan för Nyköbing Mors, vi åkte i två bilar Marianne och jag i min “gröna folka”. Vi skulle ut på egna äventyr, pappa fiskade och mamma och Vendela hade trevligt tillsammans med värdfamiljen.

Vi hade en underbar vecka som är ett värdefullt minne för mig. Nu finns tyvärr bara jag kvar i livet och kan inte berätta om återbesöket.
Det regnade så jag tog bara några få bilder och jag kände inte igen mig alls. Mycket har naturligtvis förändrats i staden, orten.