Sköna maj välkommen….!! På strövtåg vid Blombergs Säteri. Här i kohagarna och vid åkrarna finns många arter av vår rika flora. En fotoexkursion där vi fann många tidiga blommor.

Några mindre trevliga fynd gjorde vi på vår utflykt, rester av “bomber” som låg i åkern där det odlas och skall skördas ekologisk spannmål. Skickade bilden till Götene Kommun, som skyller på Polisen, som beviljar tillstånd. Polisen som i sin tur skyller på vilka regler Kommunen satt upp för fyrverkerier. VEM tar ansvar för detta djurplågeri och miljöförstöring? Det lilla fåret som skrämdes ihjäl, bet av sig tungan, på Valborgsmässoafton och lämnade ett litet lamm utan sin diande mamma. Det är så skrämmande, så hjärtskärande att ingen bryr sig utan fortsätter och roar sig med dessa “krigsleksaker”. Så många djur som far illa, så många människor som också mår dåligt, blir rädda och får bekymmer med sina hjärtan. smileyDet måste bli ett slut på eländet, men hur?