Vi fick några riktigt härliga vinterdagar. Den 30:e januari var en magisk dag, inte ofta man får uppleva detta arktiska landskap i full sol, vindstilla, snökristaller på träden som skimrar, isen är ljust blå och skiftar i smaragdgrönt på sina ställen. In riktigt vacker upplevelse för oss och hundarna, som älskar att springa på isen. Nu bar det fint ända ut till Fågelöarna.

Vackra vinterbilder, dels från en härlig dag vid Hindens rev, samt vår magiska dag ute på Vänern.: http://photobyguca.skyelice.se

Det magiska vinterlandskapet blev kortvarigt, det ersattes av ymnigt snöfall, snöyra och isen försvann. Efter att plogbilen varit här har vi i några dagar haft härligt vinterföre ute på Blombergvägen. Sparkåkning är roligt, det gillar vi verkligen. Lily och Per drog iväg i högre fart på kicksparken, medan jag, Ida och Mary höll oss till den gamla vanliga, inte lika snabba sparken. Passade oss perfekt.

Efter härliga vinterdagar i fjällen brukar det smaka oerhört gott med våfflor, grädde och hjortronsylt, det kunde vi också njuta av. smiley

Köpte i Fiskaffären färsk skrei från Norska Västerhavet. Det är säsong för det nu januari – mars. Vi fick aldrig möjligheter att smaka på denna goda torsk, när vi besökte Lofoten och Västerålen. Ungsbakad skreirygg med rödbetor, knaperstekt bacon och pepparrotssmör. Det var sååå himla gott. Jag blir också så glad över vackra papegojtulpar. smiley