Det är dags att gå igenom lite vad som finns på vinden, i garderober och gömslen. Det är riktigt roligt, en del har man glömt bort att det finns kvar. Det blir både känslosamt och nostalgiskt.

Tog fram från vinden alla gamla EP och LP-skivor som förvarades i drickabackar. Det var 95 EP-skivor och 205 LP-skivor.
Av dessa har vi plockat ut 154 LP-skivor och 80 EP-skivor som vi skall lämna in till någon samlare, när vi finner någon lämplig.


Resterande 15 EP, 51 LP behåller vi. Har en skivspelare på vinden så det går att lyssna på dem om man känner för det. Vi har också 3 riktigt fina gamla stenkakor som vi naturligtvis sparar.

Vi har varit på många hundutställningar både inofficiella och officiella. Det började med Gordon, sedan Alice, Ida, Mary och Lily. Josef visades endast på en tidig valputställning, hans ena testikel kröp sedan upp i ljumsken. Vår första collie Brasse hade ståndsöron och var inte godkänd på hundutställningar, annars var det en jättefin hund.

Många rosetter har vi sparat genom åren, de mest ädla, officiella med 1:a pris, CK, Cert, R-Cert, Cacib, R-Cacib, BIR, BIM och några i gruppfinaler. Men alla har inte fått plats i vårt prisskåp, våra fina rosetturnor. Räknade nu till 70 stycken, som låg i en låda, de fotograferade jag och sedan slängdes de bort.

En gammal koffert från mitt föräldrahem innehållande saker som mamma sparat blev känslosamt att gå igenom. En hel del lät jag vara kvar, en del hamnade i sopsäcken.
Där låg min stickade gula klänning som jag bär på bilden där jag är 1½ år. En del från mina första år i skolan, teckningar, små korta berättelser, uppsatser. smiley
Fann några guldgula alldeles blanka hårlockar, väl inlindade i papper. Måste vara från ca 1953. Jag hade fina flätor fram till jag började skolan, sedan klipptes de av.
Finast av allt, det finns sparat ett 50 cm lång rakt, mycket blankt cendréfärgat hår. Det måste vara från min mamma Greta. Hon berättade att hon klippte av sitt långa hår när hon var 18-20 år, vilket betyder att denna “hårsvans” är ca 90 år gammal. smiley


Ovanpå kofferten har jag nu placerat de mest populära mjukisarna som Alice och Idas valpar lekte flitigt med under deras 2 månader hos oss. Det finns många gulliga bilder i valparnas gallerier. smiley