I natt och tidig morgon var det dags för en vacker naturupplevelse, månförmörkelse med blodmåne. Det förutsätter naturligtvis vacker, klart väder. I södra Sverige fick vi tyvärr inga bra prognoser. Det skulle bli 100% molnighet här. Igår kväll var jag ute och testade kamerainställningarna och det var jättefint.

Är man riktigt fotointresserad gör man en hel del för att få bra bilder. I natt satte jag väckerklockan på 03.00, kollade Smhi:s väderradar och såg att det kunde bli lite luckor i molntäcket några timmar framåt. Kameran var laddad, kaffetermos, varma kläder och jag tog bilen ut på Kinnekulle. Var helt ensam i vinternatten. smiley

Det blev ingen succe, månen tittade fram lite då och då, men när den gick in i förmörkelse, doldes den av tjockt molntäcke. Vid 6.30 gav jag upp, det blev ingen naturupplevelse, att få fotografera den fina röda supermånen. Frusen och besviken möttes jag i stugvärmen av tre jätteglada tjejer. Puss på dig matte, var har du hållit hus? Älskade töser, gott att komma hem och sova en stund på morgonkvisten.

Så här såg det ut när den började gå in i skuggan! Svårt med kamerainställningen, det var mycket dis, månen rör sig snabbt och nu var den mörkare än igår kväll.