Lily är uppflyttad till högre klass spår och blev då Svensk Utställningschampion genom bruksmeriter, som jag tidigare skrivit om här i bloggen. Hon är fjärde generationen, Per har tävlat med Gordon, dottern Alice som båda också är SEUCH genom bruksmeriter. Alice dotter Ida, Lilys mamma, var mycket nära att lyckas med detta också, saknades bara några ynka poäng på lydnaden då de tävlade för uppflyttning. Därefter fick Ida behandlas för anaplasmos, när hon var återställd blev hon mamma. Sedan fick Ida stå tillbaka i träning och tävling för sina vackra och duktiga flickor Mary och främst Lily som Per satsade på från att hon var liten valp.

I samband med MyDog fick hon sin fina SEUCH-rosett som pryder väggen, tillsammans med diplomet/tavlan från Svenska Kennelklubben. smiley

Nu är Per och Lily i full gång att träna momenten i högre klass, det går bra, hon är väldigt duktig.smiley
Det är en hel del som är nytt och svårare, såklart. Spåret är 1,2 km, 7 pinnar + slut, 30 minuter och det börjar med ett spårupptag i ruta, 30 x 30 m. Lily är väldigt bra spårhund, detta är inga bekymmer alls för henne.

I specialen försvinner budföring med skott och det blir uppletande i ruta 50 x 50 m, 3 föremål. Detta har Lily tränat på sedan hon var valp, älskar att springa ut och hämta saker och leverera. Föremålsintresset är stort, så det är ett kul moment för henne.

På lydnaden blir det lite nytt, framåtsändande genom grupp, en riktning, inkallning med ställande, skall. Krypet något längre, apporten byts ut mot en tungapport, 3 kg. Fritt följ, hopp – sitt i stort sett samma. Platsliggning med skott sker med dold förare.

Lily är en riktig liten stjärna, helt underbar att arbeta tillsammans med, alltid glad, lekfull och samarbetsvillig. Har mycket god hälsa, bra anatomi och goda nerver, vilket är förutställningen för att lyckas med träning, tävling och utställning. smiley