Vi började nyårsaftonen som vi brukar göra. Åker iväg med hundarna för träning, promenader och kul aktiviteter. I år träffades vi ett stort gäng med vänner på Götene BK. Långpromenader, träning och sedan grillade vi korv tillsammans.


Med trötta nöjda hundar åkte vi hemåt för att göra det mysigt inför kvällen och tolvslaget. Det råder utegångsförbud hos oss efter mörkrets inbrott, vill verkligen inte att varken vi eller hundarna skall utsättas för bomber och fyrverkerier. De är inte rädda för skott men vill inte heller de skall bli det, man vet aldrig när det blir för mycket.

Tar helt avstånd från detta elände och hoppas varje år att det blir helt förbjudet med tanke på vad det förstör för miljön, alla djur såväl husdjur som vilda djur som skräckslagna flyr för sina liv. Lidköping bjuder för andra året på en lasershow med musik, vilket är ett steg i rätt riktning.

Många kommuner har tagit efter, en del helt avstått, infört förbud. Men Götene Kommun och dess företagare gick helt emot och i strid med allt miljötänkande och att värna om det rika djurlivet. Kinnekulle har många naturreservat och här skjuter man upp “Sveriges största fyrverkeri, 3000 pjäser, 17 minuter, till en kostnad av 150000kr mer än vad Stockholm” – ja, så marknadsförde man detta vansinniga arrangemang. Om det blev den succé man hoppades på ” att sätta Götene på kartan” vet jag inte, det var dimma, lite duggregn och blåste upp till halv storm. Några skjutglada empatilösa människor hade säkert mött upp där, men den stora majoriteten av kommunens invånare protesterade kraftigt mot arrangemanget.


Det var så lugnt och skönt här i Blomberg denna nyårsafton och natt. Det dundrade på i Källby, 5 km bort, liksom över Kållandsö men det störde oss inte. Götenes fyrverkeri, som var redan vid 17-tiden, märke vi inget av på denna sida av Kinnekulle.

The same procedure as every year!
Vi gjorde det mysigt för oss, tillagade en trerätters nyårssupé, tände massa ljus och dukade lite fint. I år blev det Vänerlöjrom och creamefraiche på rostad toast, oxfilé med blandsvampsås och hasselbackspotatis. Till efterrätt färska hallon med gräddglass. Det var jättegott.

Tolvslaget firade vi in med tre djupt sovande töser, samt lyssnade på Persbrandt som läste Nyårsklockan. smiley

Tack, vi överlevde denna nyår också, förskonades från fyrverkerier över vårt hus. Nu ser vi fram emot ett nytt år och hoppas det blir till glädje, med god hälsa och spännande aktiviteter.
Gott nytt 2019!smiley