Igår var en stor och lycklig dag för oss. smileyPer och Lily tävlade i lägre klass spår vid Töreboda BK. Spåret var omväxlande, hygge och skog, Per trodde först hon gick fel när hon valde att gå på en körväg över ett hygge, men Lily visste minsann var spåret gick. Viktigt att lita på sin hund!! Missade troligtvis första pinnen, hon var ivrig, hela spåret på en kilometer tog bara 14 minuter. Budföringen utförde hon ej, var helt ointresserad av mottagaren. Platsliggning med skott är helt säkert, full poäng. Övriga lydnaden gick bra, fick ihop 159,25 poäng, hopp över hinder blev en 10:a.

Totalt fick hon 445,25 och resulterade i en 3:e placering på prispallen, samt uppflyttning till Högre klass spår.
Dessutom blir Lily också Svensk Utställningschampion genom bruksmerit. Lily har sedan tidigare 3 CERT på utställning. För att bli Svensk Utställningschampion måste collie ha bruksmerit, uppflyttning till högre klass bruks, eller någon annan arbets- eller mental merit som korning. Nu får Lily ut sitt SE UCH, vilket vi är jättestolta och glada över. Hon blir den 54:e collie genom tiderna som får denna fina titel genom bruksmerit. Senast en collie blev SE UCH genom bruksmerit var för 4 år sedan!

Tack Anita, SCK har tagit fram denna intressanta, fina lista ur Lathunden.

Listan visar att Lily verkligen har att brås på. Hennes mormor Alice, SE UCH SPH1 Angeleye’s Unique Pride A, mormors far Gordon, SE UCH SPH1 Kendrakes Gordon Skye, som båda levt tillsammans med oss och vilka Per har tävlat med, finns med bland de 54. Likaså Lilys farmor och flera släktingar på pappas Sashas sida har dessa fina meriter.

Lilys mamma Ida, var oerhört nära att också komma på denna ädla lista, även hon är fullcertad, tävlade i lägre klass spår vid flera tillfällen men missade några ynka poäng från en uppflyttning till HKL. Sedan drabbades hon av anaplasmos och därefter fick hon underbara valpar. Minst lika värdefullt och nu har dottern visat framtassarna. smiley

Vi firade med finaste rosa champagne, skaldjur, marängtårta med hallon samt grisöron till töserna. smiley


Har publicerat framgångarna på sociala medier och jättemånga har gratulerat och delat vår glädje. Tusen tack till alla som gillat och gratulerat, som uppskattar vår fantastiska Lily. Hon är en superstjärna, helt underbar att arbeta tillsammans med, alltid glad, lekfull och samarbetsvillig. Har mycket god hälsa, bra anatomi och goda nerver, vilket är förutställningen för att lyckas med träning, tävling och utställning.


HOPP och LEK – Världens bästa Lily.

Flera bilder: http://photobyguca.skyelice.se