Borta bra, men hemma bäst. Ja, nog finns det mycket sanning i det ordspråket. Efter drygt 440 mil och två hela veckor i husbilen, körde vi fram här på gatan. Hett och varmt, + 30 C, släppte vi ut Ida, Mary och Lily, som rusade in i trädgården. Slängde sig på rygg, rullade sig, i den torra, bruna gräsmattan. Lily var noga med att ta med sin Skutt, som varit med på resan.smiley
De var lyckliga, rusade in i huset då vi öppnade, hämtade sina leksaker. Lily bar ut sina två stora hästar, Mary fann sin orm och en annan favoritleksak som hon skuttade omkring med. Ida skällde och ville vara med och leka, de jagade varandra runt huset i värmen och fick färskt gott vatten i hinken, där de stod och drack alla tre på en gång, läääänge. smiley

Själva var vi dödströtta efter den långa resan, sista dagen körde vi 30 mil. Vi stupade i säng tidigt och sov som stockar i tolv timmar, hela gänget.smiley


Nu är drömresan över. En händelserik och spännande resa, upp genom Sverige, Ice Hotel i Jukkasjärvi, över Riksgränsen och därefter tolv underbara dagar i Norge. Vesterålen, Andöya, Valsafari, Lofoten, båtresa mellan Lödingen – Bognes, sedan ned mot vackra staden Steinkjaer, Trondheim. Vidare nedåt Dovrefjell och Gudbrandsdalen. Vädrets makter har varit med oss, haft solsken och behaglig temperatur, endast en dag med duggregn vid Andöya, samt ett rejält åskoväder som brakade loss då vi slagit läger på en liten mysig familjecamping söder om Trondheim.

Vi har sett så otroligt mycket vackert, stannat till och njutit, jag har fotograferat massor, över 800 bilder, som jag nu skall sortera och lägga in i galleriet som ett minne från vår fina resa.smiley
Mycket beröm till våra älskade collietöser, Ida, Mary och Lily som funnit sig så väl tillrätta, många mil, trångt i husbilen men har varit så nöjda, glada att få vara med och uppleva allt tillsammans med oss. Ni har varit helt fantastiska, varit glada och tålmodiga, ätit bra, fina i magen. smiley
Husbilen, Kabe Travelmaster 780 LGB, 2016, har fungerat perfekt, Per har varit en utmärkt chaufför och nu har han ett gigantiskt jobb att få den ren efter alla insekter som sitter fast i lacken. Den är svartprickig.smiley


Sist men inte minst, tusen tack till våra kära grannar Anders och Ing-Britt som lagt ned mycket tid på att vattna våra blommor, häckarna – det var så grönt och fint. Ni är guld värda, som ser till vårt hus, då vi reser bort.

Vi har alltid hjälpt varandra med våra hus då vi varit borta på resor, det är ömsesidigt, värdefullt, känns tryggt att ha goda grannar.smiley