På vägen ned mot Gudbrandsdalen passerade vi Dovrefjälls Nationalpark, där vi tog en längre paus. Vi körde upp till Hjerkinn, en nivå, där man kunde parkera, sedan var det vandring som gällde.

Per, Lily och Mary vandrade upp till toppen, där man hade utsikt över Snöhetta, 2286 meter. Det tog en bra stund, var cirka 4 km totalt. En vidunderlig utsikt, där Per tog en hel del bilder. Ida och jag tog en kortare tur och hade också jättefina vyer. smiley

Hade lite tankar att stå där uppe och fricampa över natten, men det började komma mörka moln och kraftiga vindar så det kändes inte så skönt. Vi rullade nedåt och fortsatte mot Gudbrandsdalen. Vid Sjoa stannade vi vid en liten mysig camping, alldeles invid floden som skimrade i turkos i solskenet. Det blev en sen middag.

Idag började vi med en god frukost ute, solen sken och det var + 24 C. I lite soldis körde vi genom bördiga landskap, Gudbrandsdalen, floden Mjösa lyste turkosgrön, vi tog en paus och rastade hundarna vid ett rastställe där man kunde bada i floden. Töserna var varma, nu var det + 27 C, de drack av det klara vattnet och doppade tassarna. Jag var också i upp till fotknölarna.smiley

Vi körde vidare mot Lillehammer, Hamar, genom Elverum och Kongsvinger. Vid Granli Camping har vi nu stannat för natten. Det är jättefint här, stora ytor att gå på, för en gång skull. Vi skall grilla och njuta av det fina vädret.

Vi har kört 400 mil, Per är en utmärkt chaufför och tycker bilen ät lättkörd.smiley