Vi körde halva sträckan på 80 mil till Trondheim, stannade till vid en liten idyllisk camping. Där var mysigt, bra promenadstigar vid floden för hundarna. Mycket stilla, fridfullt och en riklig blomsterprakt av midsommarblommor. smiley

Efter en god frukost kom vi iväg ganska tidigt men det tog sin lilla tid att köra nedåt, väldigt mycket vägarbeten, en hel del tunnar har vi åkt igen, kan inte räkna dem längre. Vid Steinkjaer var landskapet väldigt bördigt och vackert, kor och får som betade, en del bördiga åkrar med sädesslag. Solen sken och det var så vackert. vi stannade utanför Steinkjaer för fika och njöt av vidunderligt utsikt. Där träffade vi även på en tysk kvinna med två collie, det blev lite hundmöte, svansviftningar och korttagning. smiley

När vi närmade oss Trondheim, blev det än värre med vägbyggen, omdirigeringar, inte färdiga rondeller. Smalt, skramligt, ett virrvarr att köra med en stor husbil. Körde mot Nyhamnen, där det annonserades ställplatser för husbilar. Herrejösses, där stod massor av husbilar uppställda, innanför ett nät, bara några meter emellan sig. Där fanns väl någon plats vi hade kunnat trycka in oss, men det kändes inte alls trevlig. smiley

Vi vände körde vidare, försökte komma ur stan, men med allt vägbygge och tunnlar var det inte lätt. Vi körde runt där i 1½ timma, 7 mil, därefter var vi glada att stanna bilen vid en industriparkering för anställda, som åkt hem. Här kunde vi ta ut hundarna för en kissrunda. Nu såg vi också att en riktigt oväder var på väg mot oss, det åskade, blixtrade och vi dröjde oss kvar lite.

Nu tog vi ett beslut, vi ville inte in i gyttret i Trondheim igen för att besöka Nidarosdomen. Vi körde vidare söderut, var trötta, hungriga. Hade köpt lite gott att äta eftersom det igår var vår bröllopsdag. smiley

Vädret såg ut att bli bättre, fick solsken och vi fann äntligen en liten familjecamping, Gullvågs i Soknedal, en mysig plats för att stanna för natten. Vi grillade, åt lite god mat hela gänget. Men säg den glädje som varar, vid 10-tiden på kvällen kom åskovädret i rejäl styrka över oss. Det höll i sig ända till midnatt. Usch, så liten man känner sig och som blixtarna slog i bergen runt omkring oss. smiley
Idag kör vi mot Gudbrandsdalen och Lillehammer, får se var vi har nästa stopp.