Vi har lämnat Lofoten, åkt hela Kung Olavs väg ända ned och vänt upp igen. Så mycket fantastiska vyer, man blir nästan andlös. Stannat till för att rasta, som här vid den turkos stranden, med kristallklart vatten vid Ramberg. Vår lilla Lily, som har mycket spring i benen tog vi med ned en stund, så hon fick rusa runt en stund, det var ganska tidigt på dagen och inga andra människor där. Vattnet var kallt, jag doppade fötterna, men Lily hon rusade i badade, lapade lite salt vatten och var fullkomligt överlycklig. smiley

Körde till Eggum tog en fikapaus, en vacker plats med mycket kulturhistoria.Vi som tycker om Lars Lerins konst har sett en hel del vackra tavlor från denna miljö. smiley

Vi körde till Lödingen och tog där en bilfärja över till Bogens, tog ca 1 timma. Jättevacker resa, perfekt väder att vara ute på fjorden. Var i hamn vid 17.30 och körde nu söderut för att finna en plats att natta över på, gärna med el och Wifi.smiley

Det blev en vacker plats, Ulvsvåg Fjordcamping, alldeles invid vattnet. Härligt väder, men molnen kom och en lättare regnskur. Vi kunde dock äta middag med fin utsikt, tillsammans med mygg och knott. Tur vi har våra Thermacell som håller borta myggen någorlunda.


Under hela vår resa, ovan polcirkeln, har vi fått uppleva tidvattnet, ebb och flod. När vi kom till Ulsvåg var det en liten strand, flera campare badade där, vi lät hundarna svalka tassarna. Efter några timmar var vattnet mins 1 meter lägre, vi såg bara sjöbotten. I morse när vi vaknade var vatten tillbaka, för att återigen försvinna. Ett märkligt fenomen.

Nu kör vi E 6:an söderut, målet är Trondheim. Får se hur långt vi orkar köra idag.smiley