Vi har nu varit ute på resa med husbilen i 6 dagar, kört 210 mil och haft jättefint väder. Från + 30 C till + 10 C, som idag då vi befinner oss på Andöya, Verterålen. Idag fick vi våra första regndroppar, och det blåser lite kyliga vinda. Vår älskade töser är fantastiska, trivs i husbilen och är glada och lyckliga över vårt äventyr i olika miljöer.smiley

Har skrivit lite rapporter på Facebook, men vet att många av er, våra vänner, inte är med där. Här nedan kommer första reseskildringen.

10 juli: Fikapaus norr om Örnsköldsvik. AC i bilen, men ute är det 29 C.

11 juli: Polcirkeln i strålande väder, + 28 C.

11 juli: Vilken fantastisk upplevelse. Ice Hotel i Jukkasjärvi. Vackra designade rum, skulpturer, baren, allt i is. Avslutade med en drink i isglas. smiley

13 juli: Efter en dag utmed slingrande vägar, fjordar, fjäll och broar har vi stannat i Stokmarknes, Vesterålen. Nu skall vi grilla fisk, njuta av stillheten och vacker utsikt. Vesteraalens suppeboller är en superdelikatess tycker våra härliga tjejer som gillar vårt husbilsäventyr.

14 juli: Vi beslutade oss för att köra norrut igen, till Andoeya, Vesterålen. Vacker väg utmed havet, blommande fält, kossor och kalvar som betade. Målet var Andernes med Valsafari. WOW, vilken upplevelse för Per som var ute i 3 timmar och såg bl.a. de stora spermvalarna. De håller till i ett speciellt näringsrikt område nordväst om Andenes, 30 min båttur ut och där havet når ett brant djup från 200 meter till 2 km. Jag som lätt blir sjösjuk tog hand om bil och hundar. Vi nöjde oss med en gullig liten mjukisval, modell spermwhale. smiley

14 juli: Några häftiga bilder på de stora spermvalarna, de var uppe oftast två och två, ca 15 minuter. Sedan vände de upp stjärtfenan och dök på djupet igen. smiley


Andenes camping bjöd på vacker utsikt. smiley