Det är inte lätt att komma med i lägre tävlingar, anmälde Per och Lily till Herrljunga den 16 juni 2018, det var 26 ekipage och de hade turen att komma med bland de 10 lägre spåren.
Spåret var i mycket omväxlande och besvärlig terräng, Per hade bitvis svårt att hänga med över stock och sten. Mycket bra spårupptag och spår, 1000 meter, 7 pinnar + 1 slutpinne. Hon fick 286 p. (av 310 möjliga).
Budföring med skott, hon valde att springa till domargruppen, fick 0. På lydnaden började hon bra, full poäng, 50, på platsliggande med skott (flera avstod detta moment), men sedan slarvade hon, nollade framförgående, krypet, tjuvstartade och nollade apporteringen, full fart ut, ville leka med apportbocken. Nollade tyvärr även hoppet. Det var en glad tös, men glömde bort lite vad hon skulle ha fokus på.smiley

Totalt fick hon 386,5 poäng, vilket räcker väl till Godkänd och titeln SPH 1, men saknade poäng på lydnaden för ett uppflytt till högre klass spår. Grattis Per och Lily till ett kanonbra spår och nya titeln SPH 1, Godkänd i lägre klass spår, samt till en väl genomförd tävlingsdebut i lägre klass.smiley

Naturligtvis hade vi lite fest för våra älsklingar som var så duktiga. smileyEn present, ljuslyktan “carat” från Orrefors, Lilys vackra ros “Blue for you” blommar för fullt dagen till ära. Lite skumpa och jordgubbar till oss, grisknorrar till Lily, Ida och Mary. smiley