Det talas om att maj månad är den varmaste på 250 år. Tänk att vi fått uppleva denna sommarvärme så tidigt. Härliga dagar som vi tillbringar mest i skuggan. Hundarna älskar att bada och naturligtvis är vi nere vid sjön så de får kyla ned sig. Vi själva är riktiga “badkrukor” men har i alla fall varit i till knäna, alltid något. smiley


Tog en del bilder på våra badbrudar, de hade så kul i vattnet. Ida har, sedan hon blev livmodersopererad fått tät och lång päls, har aldrig haft så mycket päls och det är naturligtvis jobbigt i värmen. Men hon kyler sig i vattnet och sedan sandbadar hon – tjoho, jättegott.smiley
http://photobyguca.skyelice.se

Lily har varit skendräktig, 62 dagar efter att hon var i höglöp, började hon gräva en grop under kornellbusken i trädgården, hon bar ut hästarna, skutt, några mindre mjukisar till gropen. Blev bekymrad om de andra kom dit. Där låg hon och ruvade i skuggan. Vi har försökt aktivera henne så hon kommer på andra tankar, vill ju inte att hon får mjölk i juvren. Nu är hon mer lekfull och inte så intresserad av hålan. “Valparna” har växt till sig. smiley

Vi har varit på klubben i Götene och tränat en del i värmen. Njutit av den magnifika syrenbusken som doftar ljuvligt.smiley
Mary är jätteglad över att få träna lite agility.smiley
I går kväll var det fest, vi firade Svensk Brukshundklubben 100 år. Det var roliga aktiviteter för hundarna och oss själva. Kanonvarmt men tre våra tjejer var duktiga på skojtävlingen som innehöll moment ur; agility, rallylydnad, uppletande, miljöbana och köttbulleslalom. De jobbade på bra, Lily blev 3:a av ett 30-tal hundar, fick ihop 154 poöng, men Mary och Ida var inte långt efter. smiley
Avslutade dagen med tårtkalas.smiley