Vi gjorde en utflykt till Hornborgasjön under Påskhelgen. Massor av fåglar; tranor, sångsvanar, gäss hade samlats kring utfordringsplatsen. Enligt en skylt hade man räknat in 7500 tranor, men jag tycker jag såg lika många sångsvanar. smiley


Vilken serenad från de stora fåglarna, de sjöng och dansade för varandra, en mäktig upplevelse. smiley

Jag hade min stora kamera med 200 mm objektivet och fick en hel del fina bilder på flygande tranor, sångsvanar och gäss. http://photobyguca.skyelice.se

Vi åkte via Norra Ving, där jag är född, och kom till Hornborgasjöns utlopp. Det ligger på sjöns västra sida. Tog en promenad med hundarna utmed den tre kilometer långa vallen som byggdes vid restaureringen av Hornborgasjön. Här finns också ett utsiktstorn.


Såg det lilla huset mamma och pappa bodde i vid Härligstorp. Vi flyttade därifrån när jag var några år, men i mitt pass står det födelseort Norra Ving. Mina föräldrar har berättat hur vackert det var där på våren, då alla fåglar kom och alla blommor på de stora ängarna.