Det är två år sedan vi senast kunde gå på isen ut till Naturreservatet Fågelöarna. I helgen fick vi två fina utflykter med sol och vindstilla. smiley


På sommaren häckar massor av olika fåglar här och det är förbjudet, under tiden 1 april -31 juli, att lägga till med båt och gå i land. Vintertid kan vi promenera eller åka spark över sjön till öarna. Våra hundar är alldeles saliga då de får komma ut här, så mycket goda dofter i det frusna gräset, bergskrevor och nu isgrottor. Här finns spår av minkar, räv och havsörnar för att nämna de mer exotiska djuren. smiley Vi såg tre havsörnar långt ut på isen, de är så oerhört skygga med lyckades få en bild på dem.


Ida, Mary och Lily var så nosiga när de nu kom ut här, hittade massor av spännande dofter och rullade sig.smiley
De är otroligt skickliga att springa på den blanka hala isen, totalt oberörda, det är bara roligt. Ida, som nu är 10 år, 9 månader, har en fantastisk kondition och tar till sin speciella stil, hon tultar som islandshästar, springer i pass, när hon skall svänga på isen. Det ser så roligt, gulligt ut och så smart hon är. Vi själva förser oss med dubbar under sulorna, annars skulle man inte kunna ta sig fram då det är blankis.smiley


Jag har tagit en massa fina bilder och Per har filmat. Is är så kul att fotografera, blir vackra konstverk.

http://photobyguca.skyelice.se

Har tidigare lagt in filmerna i fotogallerierna, men One.com, som är min webbplats, uppdaterar inte de gamla gallerierna utan satsar all sin nya utveckling i ett nytt forum, One Photo, för bilder och film. Jag har börjat lägga in några filmer där.

http://filmbyguca.skyelice.se