Åka spark är jätteroligt då vi har fin snö, speciellt ute på Vänern då isen ligger blank och fin, med lite puder ovanpå. Nu fick vi nöja oss med lite snö på Blombergvägen. Tyvärr har det inte varit något bra sparkföre på flera år, Lily är nu inne på sin femte vinter och först i helgen fick hon prova på att få dragsele och lina för att springa framför sparken. smiley

Provade först tillsammans med Mary, som kan detta sedan tidigare, men det blev ingen ordning på det, Lily skulle bara busa, bita i den tvådelad draglinan. smiley
Då satte vi på en enkel lina och fick springa med husse, efter några vändor gick det superbra. Åh, detta var roligt, hon tog i, drog sin 85 kg tunga husse med en jäkla fart. Heja Lily.smiley


Därefter satte vi på Ida och Mary par-draglinan och de fick springa några vändor. De är rutinerade, springer så fint ihop. Detta passade mig perfekt, de drog fram så fint, körde mjukt med matte.smiley

De har varit mina draghundar många gånger både efter spark, kickbike och vanligt cykel. För ett antal år sedan gjorde vi en våldsam vurpa på sparken, ett rådjur dök upp och de drog rakt ut åt sidan och vi välte. Som tur var klarade de sig bra själva, men jag var mörbultad, slog i skallen och fick nog en lättare hjärnskakning. smiley