Vi började nyårsaftonen som vi brukar göra. Åker iväg med hundarna för träning, promenader och kul aktiviteter. I år träffades vi ett stort gäng med vänner på Götene BK. Långpromenader, träning och sedan grillade vi korv tillsammans.

Med trötta nöjda hundar åkte vi hemåt för att göra det mysigt inför kvällen och tolvslaget. Det råder utegångsförbud hos oss efter mörkrets inbrott, vill verkligen inte att varken vi eller hundarna skall utsättas för bomber och fyrverkerier. De är inte rädda för skott men vill inte heller de skall bli det, man vet aldrig när det blir för mycket.

Tar helt avstånd för detta elände och hoppas varje år att det blir helt förbjudet med tanke på vad det förstör för miljön, alla djur såväl husdjur som vilda djur som skräckslagna flyr för sina liv. Lidköping hade satsat på en lasershow med musik, vilket är ett steg i rätt riktning. Hoppas flera kommuner tar efter.


Vi dukade fint och tillagade en jättegod nyårssupé. Till förrätt hade vi gratinerad hummer med champagne. Sedan oxfilé med rödvinssås, sparris och pommes duchesse med rött vin från Tommasi. Till efterrätt valde vi Schwarzwaldtårta med färska hallon. smiley

Ida, Mary och Lily fick sin kvällsmat och var så trötta att de sov djupt under kvällen, men är vi åt vår middag var de med och ville ha smakbitar såklart. smiley

Vid tolvslaget tog vi fram våra “stubbar” – hundarnas var med tunnbröd med leverpastej och ost. Våra stubbar var fyllda med skagenröra. Nu hade vi vatten i glasen och lyssnade underhållningen från Skansen och Krister Henrikssons fina läsning av Nyårsklockan.

Riktigt skönt att för en gång skull fira in det nya året i lugn och ro, inga fyrverkerier över vårt hus, men vi hörde det dundrade på i Källby, 5 km bort, men det störde oss inte. smiley

Flera bilder : http://familygallery.skyelice.se