Idag var det en ny utmaning för Per och Lily, lag DM i bruks vid Tomtens BHK i Falköping. Per har aldrig kvalificerat sig till denna tävling tidigare, men på KM (klubbmästerskapet) i Götene den 19 augusti gjorde Lily en jättebra appelltävling, kom trea med fina poäng och därmed var hon och Per uttagna till att representera Götene BK i lag DM i bruks.

De startade dagen tidigt, hämtade upp Eva Norell som var lagledare och sedan bar det iväg till Falköping. Det var kalla, kraftiga vindar och där på plats hade man även fått ett litet snötäcke.
Övriga i laget var Magnus med Verona och Britt-Marie med Smilla.
Totalt deltog sju lag från distriktet, med 3 ekipage i varje, 21 hundar av olika raser. Inte en enda collie var med, inte så vanligt heller vad vi förstår så det gör ju att vi är extra glada och stolta över Lilys fina prestation.

Spåret gick hon fint, inga som helst bekymmer och alla tre pinnarna tog hon.

Budföringen fick jättebra, vilket var glädjande eftersom hon inte fått poäng på tidigare tävlingar pga iver, tjuvstarter.

Platsliggningen kunde blivit riktigt fel, hunden bredvid Lily reste sig upp, fick fram till henne och trängde, utmanade henne lite, hon kände sig obekväm och reste sig upp. Därmed bröt domarna, hunden som “attackerade” Lily blev utesluten och det blev en ny platsliggning. Detta klarade hon galant och det var flera som berömde henne för hur hon hanterade denna situationen. Visar hur stabil och koncentrerad hon är!

Lydnaden gick ganska bra, nollade platsläggande och tyvärr missade hon även hoppet, hennes starka kort, höga galanta hopp med toppoäng. Per vet inte riktigt varför och hur det blev så.

Lilys individuella poäng för tävlingen blev 181,25 p., uppflyttspoäng och en 6:e placering av 21 startade hundar.

Det var skönt att få värma sig i klubbstugan och vänta på det spännande resultatet! Men vilken lycka!smiley
WOW – JIPPIE !!!!

GÖTENE BK blev 2:a vid Lag DM i Bruks!! En kanonprestation! HURRA och GRATTIS!