I mitten av oktober visade väderprognoserna att det skulle bli lite varmt och gott söderut så vi packade husbilen och körde mot Skåne. Ett kort stopp gjorde vi i Skillingaryd, där finns en fin rastplats med vacker utsikt. Det blev fika och kisspaus för hundarna.

Jag hade läst på Facebook om en ny och populär liten ställplats utanför Örkelljunga som vi tänkte besöka, Persköps Ställplats. Ligger så idylliskt vid en liten sjö omgiven med löv- och bokskogar. Riktigt mysigt, tyvärr tittade dock inte solen fram, det var dis och lite duggregn ibland.

Här träffade vi på en trevlig norsk man, som var ute på reportageresa för magasinet “Din Fritid med Bobil & Caravan, i Norge. Han hade en liten redaktion i sin husbil. Vi blev fotograferade och intervjuade. Vi passade då även på att få en jättebra information om bra turer i Norge med husbil som tänker göra till våren.

Britta och Jan, med Tanja och Smilla, bor nära Persköp och kom förbi, sedan körde vi till Osby BK för att träna tillsammans. Tanja skulle tävla där till helgen som kom och våra töser var sugna på att jobba lite. Alla tre fick gå spår i bokskogen runt klubben, Lily och Tanja var ute på appellplanen och tränade. Allesammans var så motiverade och duktiga.

Vi åt fantastiskt god soppa på trattkantareller som Britta hade med och hade en härlig dag tillsammans.

Sedan körde vi till Höganäs där vi campade vid Örestand, alldeles vid havet. Vi sov gott där till bruset av havet. Tanjas familj bor i Nyhamnsläge, bara några kilometer från Höganäs så vi besökte dem, bjöds på en jättegod middag.

Resan fick vidare norrut, tillsammans med Britta och Jan, till Falkenbergs BK, där vi möttes av Sapphire och Hasse, Kerstin kunde inte komma pga av sitt jobb. Vi hade några timmar tillsammans med kul träning, sedan besökte vi Engelsons för lite inköp inför vintern.

Vi tog farväl at våra kära vänner från Skåne. Tanja tävlade på söndagen sedan, i hällregn, det gick mindre bra, men genomförde tävlingen. Lilla duktiga Tanja kan mycket bättre, det är bara att försöka igen.

Har varit ganska flitig med kameran http://familygallery.skyelice.se

Det är mysigt med husbilen tycker Ida, Mary och Lily – Zzzzzzzzzzzzzzz…