När man har som minst förväntningar kommer framgångarna.smiley
I lördags, 9 september, tidigt i ottan, reste Per och Lily tillsammans med Anna och Drömma till Färgelanda Brukshundklubb för att tävla i appellklass spår. Lily är lite skendräktig och inte lika entusiastisk som vanligt. Regnet hängde i luften – det var inte de bästa förutsättningarna. Per drog sista startnumret, 7 och de gav sig ut till spåren. Då vräkte regnet ned över leråkern där spåren låg. Drömma gick ut som nummer 5, fann alla pinnar. Per och Lily fick vänta en stund medan startnummer 6 gick ut. Där blev det strul, ekipaget gick fel, kom in i Lilys spår. smiley
Domarna uppmärksammade detta naturligtvis, hunden i spår 6 fick bryta, men Lilys spår var ju förstört. Nu fick arrangören lägga ett nytt spår till Lily, på ett annat lerigt gärde, de fick vänta i mer än 45 minuter i bilen.

Men vilken himla duktig tjej vi har, detta klarade hon galant. Ut i ösregnet med full koncentration, gick perfekt, fann pinnarna och fick full poäng , 10 på spåret. smiley

Tillbaka till Brukshundklubben, då hade regnet upphört, och det blev budföring samt lydnad.
Budföringen nollade Lily, ville inte gå ut alls. Men platsliggande och lydnaden gjorde hon riktigt bra, fick ihop 119 poäng. Totalpoängen blev 188,5 och blev uppflyttad till lägre klass spår. Fantastiskt roligt, underbara Lily som presterar även om hormoner och väder inte är på topp smiley
Anna och Drömma blev 2:a, 216 poäng och uppflyttade också. smiley
Två fina duktiga töser! smiley