Som jag skrev i förra inlägget, helgen som gått har varit innehållsrik och glädjefylld. När man minst anar kommer framgångarna.smiley

Igår, söndag 10 september, hade Mariestad Brukshundklubb sin officiella Jubileumsutställning. Chester och Dustin var anmälda i öppenklass samt Ida i veteranklass. Tyvärr skadade sig Dustin, skrapade upp sin nos, så han stannade hemma i Tyresö.

När det gällde Ida, var vi i valet och kvalet om vi skulle visa henne. Hon är i jättegod kondition. rör sig som en ung hund men tyvärr har hon de senaste veckorna tappat jättemycket päls. Vi tyckte det var synd att visa en så fin, fräsch veteran som var så urfälld. Vi avstod att bada henne, då hade det rasat av ännu mera.

Vi gav oss iväg till Mariestad, alla tre töserna var med, men strök Ida tills vidare. Collie skulle gå lite senare, vi hade ute Ida som var så glad och pigg, tyckte var så kul att träffa Chester.
Vi tog ett gemensamt beslut, visst skulle vi visa Ida – trots att hon hade endast bikini på sig. Hon sprang så fint när Per testade henne, vi gick hjälp av goda vänner att låna en sax. Ansade lite på tassarna, haserna. Vi meddelade sekretariatet och hämtade ut hennes nummerlapp. smileyDet var ännu en tik i veteranklass, lika gammal som Ida. Totalt var det 8 collietikar.

Per visade Chester, gick ganska bra, men han var lite busig, ville hela tiden sitta fint. Samarbetet var inte det bästa, men de hade inte heller tränat. Chester fick jättefin kritik, kom 2:a i öppenklass (av 3) med Very Good. Han hade med tanke på kritiken fått bättre om det gått lite bättre med visningen, men han var social, glad och lät sig hanteras. Han ville krama domaren, hoppa upp. Vi var jättenöjda, det var hans första officiella utställning och det var 2 år sedan han var på inofficiell utställning. smiley

När det blev tikarnas tur, såg vi inte så väl hur det gick, vi var koncentrerade på Ida och snart var det tur för henne att gå in. WOW, vilken hund hon är. Så fint hon ställde upp sig, så fantastiskt hon rörde sig, 10, 5 år gammal. Jag såg på domaren, Yvonne Brink, hon log och pratade med assisterande domare. Detta var superbra.

Ida fick excellent, vann veteranklassen, CK och till vår förvåning blev hon BÄSTA TIK samt BIM. Hon vann på sina underbara rörelser, sin kropp. Kul när en domare som dömer på en SBK-utställning premierar god anatomi och har överseende med pälsmängd.

Vilken tur vi visade henne, hon fick stora applåder då hon blev BÄSTA TIK smiley och sedan var hon med i BIS-finalen för veteraner och blev 2:a. HURRA för vår underbara pigga, glada Ida. smiley