Efter att Mary blivit bra i sin mage och såret läkt ganska fint packade vi bilen och bestämde oss för en resa norrut. Målet var Dalarna, Siljan, sedan eventuellt en tur via Norge på hemresan. Vi hade med oss piller till hundarna, som de måste ta innan inresa och antecknat veterinärer som skall ge dessa och skriva in det i deras pass.

Väderprognosen såg riktigt bra ut, med humöret på topp åkte vi iväg. Bestämde oss för att ta vägen genom Dalsland. När vi kom till Säffle campade vi på Duse Camping, Värmlands näs. Vi tog en härlig promenad ned till Vänern, där vi nästan såg över till Kinnekulle.


Vi fortsatte norrut till Siljan, där vi skulle ta in på någon riktigt fin plats. Valde mellan Orsa och Sollerön. Lite naivt av oss att inte kolla först, det var invasion av campingfordon – husvagnar och husbilar – där uppe. Vi behövde elplats, då vi fått bekymmer med kylskåpet som inte fungerade på gasol. Tyvärr var det svårt att få, men efter god hjälp i Orsa, lyckades vi få en elplats på en av deras andra campingplatser i Rättvik. Inte riktigt så mysigt som vi tänkt oss, ganska trist plats men bokade in oss 3 nätter eftersom vi var beroende av elström.

Vi firade vår bröllopsdag med att göra en utflykt till Nusnäs för att titta på tillverkning av dalahästar. Köpte också en vit, jättefin häst samt en vacker ljusstake. Tillbaka till campingen gjorde det lite mysigt, drack skumpa med lite gott till, sedan grillade vi.
Det blev en underbar mysig dag och vädret var toppen.smiley


På morgonen efter bestämde vi oss för att söka efter någon roligare camping, ringde till den lite mindre Tällbergs Camping, som inte var med i Campingkatalogen. Jo, eventuellt kunde det bli platser fram på dagen, vi lämnade Rättvik, fick inte pengarna tillbaka för sista natten men det struntade vi i.

Men vilket bra beslut, Tällberg var underbart, passade oss perfekt. Vi tittade på de fina husen på vägen dit, var inne i butikerna och shoppade lite fint hantverk, sedan ned till Campingen invid Siljans strand. Fick en jättebra plats och där trivdes vi – detta var en pärla, precis i vår smak.smiley Hade gärna stannat här länge, men kände att vi behövde komma hem för att få ordning på husbilen. Efter några nätter körde vi hela vägen hem, bara några stopp på vägen.


Lite fina bilder från vår resa till Siljan: http://familygallery.skyelice.se

Vi hade tänkt resa till Collie SM, men det blev inställt. Lily har börjat löpa och fick inte delta i appelltävlingen. Nu ser vi framåt och planerar lite nya utflykter. Husbilen är jättebra, går så fint på vägen och vi trivs i den, bara vi inte har otur med att få bekymmer med systemen. Kyl och frys är viktigt, men nu är det tillrättat.smiley