Äntligen börjar vår söta solstråle Mary visa glädje och lek igen. Men veckan som gått har inte varit god för någon av oss. Hon festade lite väl mycket förra onsdagen, åt upp två stora torkade feta oxstrupar (snodde Idas också) och fick rejäl magsjuka i flera dygn. Det var nattvak, varmt och fuktigt, mycket tvättande i baken. Då utvecklades ett stort fukteksem under svansen. ONT, riktigt ont var och är det fortfarande. Veterinären fick söva henne för att raka och behandla.

Nu känns allt lite bättre, varit ute på några utflykter till bland annat Munkängarna, hon var så glad. Men vi behandlar med koksaltlösning, antibiotika och salva. Såret som var 6 x 4 cm, och såg ut som ett brännsår har nu minskat i storlek, men irriterar henne väldigt mycket. Det har torkat, en rejäl sårskorpa och det kliar så klart. Tycker så synd om henne, man vet ju själv hur sådana här sår känns.smiley


Har fixat en polo med avklippta ärmar, med resårband runt halsen, som hon har på sig baktill, eller så har hon krage. Magen är helt återställd, äter med god aptit. Men det lär dröja innan vi ger dessa feta oxstrupar igen. Då får vi i så fall dela dem och se till att de bara äter EN. Mary är väldigt glad i mat och har aldrig varit så här magsjuk någonsin i sitt 6-åriga liv. Hon har inte heller haft några fukteksem, trots att hon är en ivrig badflicka. smiley

Vi hade packat husbilen för att göra en resa norrut men avstod naturligtvis tills Mary blev bättre. Nu i veckan skall vi nog komma iväg. Man lovar dessutom bättre väder.smiley