Igår hade vi en fantastisk dag som uppfödare. smiley
Både Dustin och Lily fick var sitt Certifikat på Kalmar BK:s officiella utställning, för en domare, Jörgen Hindse, Danmark, som sätter högt värde på utmärkta kroppar och vägvinnande rörelser. En collie, en vall- och brukshund, skall ha god anatomi, kropp och muskler, för att fungera i arbete. smiley


Det känns jättehärligt för oss att även Lily, precis som mamma Ida och storasyster Mary, nu fick sitt tredje Cert på SBK och är därmed fullcertad (FC).
Collie klassas i Sverige som bruksras, måste för att få ett Svenskt Utställningschampionat ha minst 1 Cert på Svenska Brukshundklubben eller Svenska Collieklubbens officiella utställningar.
Av våra 20 uppfödda hundar har 7 av dem erhållit Certifikat , Bellis, Ida, Mary och Lily är fullcertade. Övriga som har Cert: Jade, Tanja, Dustin. Sydney har Reserv Cert. smiley

Flera har dessutom fått CK på utställningar och är exteriörbeskrivana med gott resultat! De är verkligen allroundcollie – har god exteriör och duktiga inom bruks, viltspår, lydnad, agility, rally. smiley
Vi är mycket stolta och glada över alla goda resultat, SKÅL och tusen tack till er alla. smiley
På vårt Midsommarläger skall vi fira.smileyNu blir det helt fokus på bruksträning, tävling för Lily och Per. De är godkända i appellklass spår. Målet är att komma upp i de högre klasserna. Önskar dem all lycka. smiley