Årets collieläger på Tånga Hed blev en härligt helg, vackert sommarväder, trevliga människor och väldigt duktiga hundar som presterade trots värmen. smiley

Vi åkte till campingen på Tånga Hed redan på torsdagen, de flesta kom framåt fredag kväll och sedan var det full fart hela lördagen och till söndag eftermiddag. Trevliga collievänner, jättegod mat och kul tillsammans på lördag kväll med lotteri. smiley

Britta och Tanja kom på fredag, sen eftermiddag och vi satt i solen och åt varmrökt lax, med goda såser och ett glas rosévin. Underbart att träffas. smiley

Per, Lily, Britta och Tanja var med i Tävlingslydnadskursen med en mycket uppskattad instruktör, Peter Lundgren. De fick jättemycket bra tips för att vidareutvecklas tillsammans med töserna Lily och Tanja. Här är gruppens kanonduktiga hundar; Lily, Jaqui, Douglas, Molly, Tanja samt Fighter (syns ej på bild). Lilla Lhasan Keiki var supporter.

Jätteglad att Lily och Per var så himla duktiga, likaså Tanja och Britta. smiley

Jag var anmäld till Nose Work med Mary. Tänkte vi skulle lära oss detta, vi har aldrig provat tidigare. Vi startade på lördag med stor entusiasm men allt eftersom dagen gick kände både jag och Mary att – nej, detta är ingenting för oss, inte tillräckligt kul, spännande och utvecklande. På söndagen deltog vi inte alls, gjorde annat trevligt istället.


Mary är mycket duktig med sin nos, spårar suveränt, gjort sedan hon var 3 veckor, bruksspår, blodspår, uppletande. Älskar att leta godis/saker i olika terräng, duktig på att leta godis även i vatten. Sticker ned hela nosen och bubblar i vattnet och glad då hon får tag i några pullor på botten.

Att sitta och vänta hela dagen för att få nosa några gånger, ett par, tre minuter, i några pappkartonger samt behållare var inte vad vi hade förväntat oss. Lärde mig inte ett dugg för att kunna gå vidare och öva själv. smiley


Ida var så glad, utmärkt coach åt sina duktiga töser!

Det blev en kanonhelg – våra töser är fantastiska och tack Britta och Tanja för en jättefin helg tillsammans med er