Igår eftermiddag bjöd Skaraborgs Flygflottilj på en tjusig uppvisning med 12 JAS 36 Gripenplan som flög en rutt i formation av en julgran. Naturligtvis ville jag ut och se samt fotografera. De avslutade sin rutt över Lidköping innan de återvände till basen vid Såtenäs i Lidköpings Kommun.

Det var jättehäftig, vi som stod där och titta rös och blev lite tårögda. Så fint, så mäktigt.smiley

Planen gick upp från Såtenäs och grupperade sig över Vänern för att sedan flyga över Åmål i Dalsland och sedan till Karlstad som första anhalter på den drygt en timmas flygturen. Jag körde upp till Utsikten på Kinnekulle, där man vid riktigt klart väder ser över Kållandsö och Dalbosjön, där jag förstod att de skulle ha sina grupperingar, men tyvärr var det inte så bra sikt att jag såg planen. Vi fortsatte då till Lidköping och fick en fantastisk upplevelse.smiley

Här ser vi inga plan över Vänern, men tog en promenad och fann massor av goda pullor på marken.smiley