Per och Lily tränar flera gånger i veckan och har en målsättning att starta i en appelltävling. Lily är väldigt glad, fokuserad och arbetsvillig. Men samtidigt livlig, ivrig och det kan bli lite tjuvstarter. Vad gäller spåren är hon väldigt duktig. I förra veckan testade de ett svårt appellspår på stubbåker och mycket vind, men hon tog det perfekt, hade det varit “skarpt läge” en 10:a.smiley

Apporteringen har varit lite bekymmersam men i Falkenberg tillsammans med Hasse, blev det väldigt bra. Hon tycker det är roligt, men vill slarva lite. Platsliggning fungerar fint.
Vi har återupptagit Marys viltspårträning och har ett mål att få tre godkända öppenklasspår och ett Viltspårchampionat. Hon är en mycket duktig spårhund. Anlagsprovet är klart.


Den 14 september 2016 gjorde vi ett försök. Rörligt viltspårprov. Öppenklass. Viltspårdomare Lili-Ann Ljungqvist, 2:a pris, godkänt skottprov.

Det var en av de hetaste dagarna i september, knastertorrt i marken. Mary gick ett officiellt öppenklass viltspår, 23 timmar gammalt. Det var första gången hon gick ett så gammalt spår. Hon kämpade tappert, hade lite svårt med vittringen, men tog några vinklar och sträckningar “klockrent”. Hon fann till slut sin klöv, fick ett 2:a pris med godkänt skott. Nu skall vi träna på spår med lång liggtid och kommer igen.

Älskade, duktiga Mary, som inte gav upp!smiley

Ida, snart 9 ½ år, är en väldigt glad och duktig spårhund får spåra i skogen efter pinnar, det älskar hon.smiley

Uppletande tycker alla tre är väldigt roligt och riktigt duktiga på, speciellt Lily – men även Mary är bra på detta moment.