Mary vaktar vår trädgård, markerar och larmar om det kommer främmande djur och folk på besök. I förra veckan fann hon och larmade om en huggorm i trädgården, då blev hon en hjältinna, hon undvek själv bett och jag kunde agera så ingen av de andra blev bitna.smiley

Igår hade hon verkligen mycket att stå i, en duva flög, hela förmiddagen, lågt över trädgården för att hämta kvistar till sitt bo, som den byggde i grannens höga björk.


Det blev många turer fram och tillbaka, Mary smög på duvan, såg ut som en bordercollie som vallar, låg kroppsställning, fokus på duvan, sedan upp och skulle rusa efter. Mary tyckte detta var väldigt spännande, intressant att se hennes teknik, vi borde kanske testa henne i vallning. smiley Hon var tyst, skällde inte en enda gång. smileySe duvan uppe till vänster i bild!Här kommer duvan ovanför Mary!
Tur jag har en snabb kamera med teleobjektiv på 300 mm. Jag fick en del härliga bilder som jag samlat i ett litet album. smiley http://marygallery.skyelice.se

Både Mary och jag hade jätteroligt. De andra hundarna tittade på en stund, sedan gick de för att vila, tyckte väl att detta var Marys jobb att hålla efter vårt territorium, luftrum.smiley