Våren 2012 började jag en kurs i viltspår med Mary. Vi höll till i Skövde. Mary var väldigt duktig, trots sin unga ålder, då 14 månader. Den 28 augusti 2012, drygt 16 månader, gick hon sitt anlagsprov, blev godkänd på första försöket. Därefter har vi haft en lång paus av olika anledningar.

Nu har vi börjat en ny kurs, tre-fyra tillfällen med viltspårträning i Götene Jaktlag tillsammans med Studiefrämjandets regi. smiley

Klockan 9 var det samling vid Stenåsen. Det hade regnat kraftigt på morgonen men nu var det bara lite duggregn. Mary var först ut att gå Emils spår, ett “anlagsprovspår”, 600 meter, 3 timmar gammalt och “svårt och trixigt” meddelade Emil, som följde med bakom.

Det blev en rolig utmaning, som hon klarade galant. Husse kämpade på i den svåra terrängen, över flera stengärdsgårdar, stora höjdskillnader, massor av mossbelagda och hala stenar, liggande sly. Men Mary visste var hon skulle gå och där fanns klöven.


Så imponerande älskade gummar, så roligt det var – det blir flera spår. smileysmiley

Mamma Ida, moster Bellis, kullbror Abbe och kusinen Sunny (Sydneys dotter) är alla fyra Svensk Viltspårchampion. Idas son i sista kullen Dustin, halvbror, är godkänd i anlagsklass, liksom Mary, och tränar viltspår. Nu har vi ett mål att se fram emot, Mary älskar att spåra, mår väldigt bra nu efter sin operation och vi hoppas på ett SE VCH även för henne. smiley