Nu har vi fått ett förrädiskt vinterlandskap, inte alls så som man önskar. Först vacker pudersnö, därefter stark kyla och det blev skare på snön. Sedan kommer starka vindar tillsammans med töväder och nu i dagarna har detta frusit till is och bildat ojämnt och isigt ute underlag i trädgården. smiley
Precis sådant här underlag hade vi i december 2012, då Alice vred sönder sitt knä och korsbandet gick av. Hon sprang och lekte i trädgården, det var massor av djupa isiga hålor där hon fastnade med sitt högra bakben. Nu är vi mycket försiktiga och hundarna får inte ha sina våldsamma race ute i den isiga trädgården. De är jätteduktiga på att springa på blankis, men då är det slätt och fint, inga djupa hålor. De halkar lite, men parerar fint.smiley

Här nedan har vi en film från vår utflykt ned till sjön.smiley Isen är skör, även nära land där det är grunt. Både Ida och Lily trampade i, men tog sig upp själva utan hjälp av oss. Selarna är väldigt bra med handtag om olyckan skulle vara framme.

//ilo-static.cdn-one.com/iloapp/gallery/html/embed.html?albumId%3D482%26videoId%3D37%26galleryLocation%3Didagallery%26domainName%3Dskyelice.se%26pUrl%3D%2F%2Filoapp.skyelice.se%2Fgallery%2FImages%2Fsystem%2FencodingVideo_thumb.jpg%26nUrl%3D%2F%2Filoapp.skyelice.se%2Fgallery%2FImages%2Fsystem%2FencodingVideo_resized.jpg%26mUrl%3Dundefined
När det var töväder fick de också snö i sina fanor och klumpar i tassarna så vi besökte ett av Lilys favoritställen, Arken Zoo, och köpte ett preparat som skall vara bra. Nu får vi testa detta framöver. Lily älskar att besöka de här hundaffärerna, där blir hon så väldigt varmt och trevligt bemött.smiley


Vinterbilder från januari 2016 – http://idagallery.skyelice.se