Tidigt på lördag morgon hade vi packat Master för att göra en liten helgutflykt ned till goda vänner i Åsa. Vädret var gynnsamt, lite kallt men frostigt vackert.
Det blev en underbar helg, träning med hundarna, härliga promenader och mycket god mat.


När det började bli mörkt samlades vi, Lolo, Ingela och Jeffrey för att ha lite fest samt förbereda och tillaga jättegod mat tillsammans.

Vi började med att njuta av Vänerlöjrom, med creame fraice och gräslök. Till det smakade vi på en mycket fin Sake inköpt i Japan. Så fantastiskt gott.

Därefter började vi förbereda middagen. Flera sorters grönsaker, lök, potatis från egen odlingen, skalades och skars i bitar. Det fick puttra sakta på spisen. Under tiden tändes grillen ute på altanen. Den fina älgsteken, hade legat i marinad två dygn, doftade gott och skulle nu tillagas över öppen eld. Men först rödvinssåsen, där sockret smältes, karamelliserades över elden, sedan tillsattes rödvin. fond och kryddor.

Nu var det en het fin glödbädd och älgsteken grillades runt om. Sedan var det dags att lägga på en bädd av enris, stänga locket på grillen för att röka steken. Det luktade underbart, vi stod där ute i mörkret denna fantastiskt vackra kväll, värmde oss från elden och smuttade på var sitt glas av finaste champagne. Per och Jeffrey tog en Ale. smiley


När middagen var klar skålade vi i rött Amarone-vin, och njöt av denna utsökta måltid.
Till efterrätt åt vi en underbart god äppelpaj med vispgrädde. Vilken fest.smiley

Tusen tack för gästfrihet, trevlig samvaro och en härlig kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.smiley


Vi umgicks också med Lilys vackra pappa Sasha och faster Jaquie. Tyvärr löper Lily, så hon fick stanna hemma vid husbilen tillsammans med mormor Alice medan övriga gänget var ute på härliga promenader. Det blev lugnare så men Douglas och Sasha var mycket intresserade av Ida, så det är något på gång hos henne också. smiley


Lite bilder från Åsa. Lily var mycket intresserad av hönsen samt tupparna, som gol flitigt och var så stiliga. Ett par fina bilder på Jaquie och Sasha. smiley