Vi fick några underbara dagar i Grövelsjön. Fredag och lördag hade vi tur med vackert soligt väder och vi gjorde några fina vandringar tillsammans med hundarna. Fick njuta av vidunderlig utsikt. Vid Grövelsjöns fjällstation och Sjöstugan utgick jättefina vandringleder som passade oss alla utmärkt.


På fredag gick Per med Lily och Mary Linnéstigen upp mot Salsfjellet och den norska gränsen. På eftermiddagen sedan en tur med Ida mot Silverfallet. Alice och jag var med en bit, passerade hängbron över Grövlan för att sedan gå en stig utmed Grövelsjön.


På lördag hade vi ännu en stålande dag. Vi fick hjälp av innehavaren till Sjöstugan som såg till Alice, hon låg i bilen med öppen lucka i skuggan. Resten av familjen vandrade Linnéstigen upp mot renstängslen och norska gränsen. Fantastiskt vackert, härlig klar luft, tyst och stilla. Vi stannade och drack vatten i bäckar, marken var täckt med hjortron, som ännu inte var mogna. Så njutbart, vackra vyer och minnen.smiley


När vi kom tillbaka ned från fjället hämtade Per Alice, passerade bron över Grövlan och sedan slog vi läger invid sjön för en stund av vila och fikapaus. Så gott kaffe och smörgåsar smakar efter en tur på fjället.smiley


Söndag var en heldag med regn och prognoserna visade på mer regn, så vi beslutade oss för att packa ihop och återvända hemåt på måndag förmiddag.
Vi var jättenöjda, en vecka i fjällvärlden, hade fått några riktigt härliga dagar. Stugan vi hyrde, två veckor, var bekväm och rymlig och vi trivdes utmärk, men när vädrets makter är lite ogynnsamma längtar man hem.

Borta bra, men hemma bäst!smiley

Flera bilder: http://familygallery.skyelice.se