Nu har vi haft mycket varmt några dagar och vi försöker svalka oss genom att vistas i skuggan, gå ned till sjön samt även i vår lilla hundpool, där man kan kyla ned tassar och fötter.
Den som lidit mest av värmen är Alice, hon har så enormt tjock päls. I fredags beställde jag tid hon Monica, som är pudeluppfödare och duktig hundfrisör. Alice skulle få en sommarfrisyr.smiley

Redan klockan åtta på lördag morgon, innan solen gassade för mycket, träffades vi. Alice var så fantastiskt tålmodig och duktig, stod på trimbordet i 2 timmar, men en liten paus. Hon blev effilerad, klippt, rakad och resultatet blev perfekt. Hon såg ut som en valp, jättegullig och pälsen som vi samlade ihop och tog med hem, vägde ½ kilo.smiley
Tusen tack Monica för hjälpen. smiley

När vi kom hem, kände knappast de andra töserna igen henne, kollade noga. smiley Hon var naturligtvis jättetrött, vilade hela dagen och idag, söndag, blev det bad, pälsen var ganska fet, det som blev kvar. Så glad och lättat hon är, gör lekinviter och trivs så gott i sin sommarfrisyr. smiley


Det var första gången vi klippte ned henne så mycket, men så skönt för en gammal dam. Nu får pälsen växa ut, så hon har värme till hösten, vintern. smiley