Det var en av försommarens vackraste dagar, vi åkte vid 18-tiden i fredags till Götene BK, där vi träffade vänner för att ha en trevlig kväll. Flera av oss, hade varit ute och sökt tillsammans med Missing People och det smakade gott med mat! Vi satt i solskenet och njöt, då någon kollade av sin mobil om läget i Blomberg. Alla har varit oerhört engagerade i sökoperationen på olika sätt, detta har berört oss djupt, hela bygden.


Nu hade Polisen spärrat av stenhuset vid Blomberg, tagit in tre till förhör. Det kändes direkt obehagligt, glädjen försvann lite denna vackra kväll.

På väg till klubben åkte vi förbi Blomberg, där det såg lugnt ut, likaså förbi Martorps Gård (tillhör Blombergs Egendom) där ingenting syntes mer än de gula banden utmed dikeskanterna, som MP satt upp vilket markerar att de sökt igenom gärdena. På hemvägen vid 21.30 såg vi vid Martorp några polisbilar och man höll på att göra avspärrningar. När vi kom till Blomberg, var genvägen avspärrad. Utanför stenhuset (gamla stallet) där det finns några lägenheter var det aktivetet, polis, tekniker passerade ut och in i en av lägenheterna. Jag talade med ett par reportrar från Aftonbladet som berättade att de hade tagit med sig tre personer, varav två i handfängsel. Jag frågade dem om de inte skulle till Martorp, där det nu var avspärrningar!!!


Vi fick vända, åka runt och var strax hemma. Sedan följde vi medias rapportering resten av sena kvällen och halva natten. Vid Martorp blev det allt mer aktivitet, med räddningstjänst och tekniskt personal. Nu förstod vi att man funnit något och det kändes oroväckande. Först vid 00.30 bekräftade polisen att man funnit Lisa död.smiley Senare på natten att de tre som tagits in till förhör var misstänkta för mord samt en för grovt skyddande av brottsling.smiley

Många av våra vänner beskrev sin sorg och vrede på Facebook, jag hade också ett inlägg vid 00.45, där många delade mina och våra känslor över detta hemska besked. smiley

Nu frågan man sig, hur kunde det ske? En ung vacker flicka, tar sin vespa för första gången till sin arbetsplats. Det var en vacker ljus sommareftermiddag, klockan bara 18.30, hon kände sig trygg och efter avslutat arbete var på väg att klä sig lite varmt för hemfärd. Någon/några bestämmer sig då för att stoppa henne, släcker hennes unga liv. Det är så oerhört att det finns sådan ondska i denna otroligt vacker idyll, vårt trygga, lugna Blomberg och Kinnekulle. Ofattbart, hela bygden är i chock.

Igår lämnade vi blommor vid Caféet, ville hedra Lisa samt visa sympati för alla som är i sorg. Tusentals frivilla människor som deltagit, polis, militär – det har berört massor av folk i hela Sverige.smiley


En minnessida har skapats på Facebook, där jag gjorde ett inlägg, med bild, som uppskattas av väldigt många!

” Vi var många, tusentals frivilliga, som sökte med hopp om att finna Lisa i livet. Varma tankar till familjen! Vila i frid, fina vackra Lisa Holm” smiley


Här har media skrivit mycket bra artiklar som belyser hur vi ALLA känner det!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20962448.ab

http://www.expressen.se/gt/polisens-egna-ord-om-lisa-holms-bortgang/

http://www.expressen.se/gt/utan-tvivel-det-storsta-padraget-i-var-historia/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20964757.ab

<!–
WriteFlash('//idagallery.skyelice.se/#!album-446‘);
//–>//idagallery.skyelice.se/#!album-446