Vi hade anmält Ida och Lily till SKK:s nationella utställning i Vänersborg den 6 juni 2015. Badade Ida, gjorde henne så läcker. Hon är i utmärkt kondition och såg fram emot att få visa henne för första gången i veteranklass.smiley
Det var hennes födelsedag, vi köpte några presenter, hade gjort en fin tårta, dagen till ära. smiley

Men förväntningarna grusades rejält, riktigt uselt väder, regnskurar, lerigt och skitit. När det äntligen blev vår tur att visa våra två, från början jätteläckra töser, fick vi inte några framgångar att glädjas över. Lily visade sig jättefint, hon är under träning, fick sitt första “Very Good”. Sedan blev det Idas tur att få visa sig. WOW, så proffsigt och kraftfullt hon visade upp sig – ja, domaren blev helt lyrisk, men vad hjälpte det. Han hängde upp sig på en liten detalj i hennes huvud och uttryck, så den glädjen var kortvarig. smiley
Läs mer om detta i www.skyelice.se/nyheter

Ja, den här trista utställningen, det tyckte Ida och Lily också, kunde vi varit utan, den gav oss bara avsmak. Men det blir flera tillfällen, gäller att välja rätt ställen att åka till, där hundarna får en objektiv och rättvis bedömning. Där domarna prioriterar egenskaper, utifrån den brukshund och arbetande ras som collien är. Den skall visa styrka, uthållighet, god mentalitet och riktigt utmärkt anatomi för att kunna utföra det arbete den är avlad för. Collien är en av Sveriges äldsta bruksras (1941). Det finns många jättebra domare, som kan bedöma helheten på ett professionellt sätt, därav alla våra tidigare framgångar, i fyra olika länder, med alla våra hundar!
Domarens kränkande kommentar vid Idas slutplacering, hade jag gärna haft på film, ljud!
Allt kändes bara ledsamt, att Ida på sin veterandebut och födelsedag blev så nedvärderad och tillintetgjord. smiley
Men älskade Ida är BIV (Bäst I Världen) i våra och många andras ögon!smiley

Lily också hon har framtiden för sig, enligt kunniga bedömare. smiley


När vi kom hem, hade torkat och lagt kläder i tvättmaskinen hade vi fest för Ida. Vi firade Sveriges Nationaldag och Leikullen, vår första kulls födelsedag! Tårta, middag med oxfilé, färsk potatis, grönsaker, jordgubbar. smiley

Mums, vilken fin tårta. Ida försökte lägga beslag på hela tårtan själv, den hamnade i gräset men matte räddade den så det blev lite till Alice, Mary och Lily också.smiley

Flera bilder finns här: http://idagallery.skyelice.se