Vi hade planerat flera månader innan ett datum för att göra en gemensam mentalbeskrivning. Haft kontakt med Kenneth på Heby Brukshundklubb, som varit så trevlig och hjälpsam. Han hade samlat ihop ett jättetrevligt gäng, efter våra önskemål ; beskrivare Gunnel Ferm, testledare Marianne Hansson, figuranter Annkarin Ruudh och Kenneth Persson. Avgifterna för fem hundar var inbetalda och vi förberedde oss för den stora dagen 8 maj 2015.

Sapphire, var inte anmäld. Hon är under rehabilitering efter artroskopi och kommer att göra sitt MH när det är lämpligt. Först skall allt läka fint i armbågarna, sedan träning. Det kommer att ta ett antal månader.

Men nog skulle det strula till sig. Det började med Tiffany, som på helgen fick läggas in på Strömsholm, hade förmodligen blivit ormbiten, dessutom ätit något riktigt olämpligt, eller så var det en reaktion, hon hade förgiftningsymptom i magen. Efter två dagar kom en lite trött Tiff hem för att bli ompysslad och medicinerad. Jag avanmälde Tiff till MH och vi var fyra ekipage kvar.


Jag beställde goda smörgåstårtor, köpte godis och Lily valde ut presenter till sina syskon, små tvättbjörnar, som fanns på hundutställningen i Lidköping, där hon deltog. Det blev var sin vinflaska till förare och MH-besättning. Min goa väninna Irene skulle komma och ta hand om Alice och Ida, som är i höglöp och därmed inte kunde åka med upp som support till sina barn. Mary skulle få åka med som sällskap till Lily.


Allt var i stort sett klart, då vi dagen innan på eftermiddagen märker att Ida och Mary nosar Lily i rumpan. Hon skall inte löpa förrän om 1-2 månader, men nog sjutton var där blod. Suck, hon hade börjat löpa och då får hon inte delta på MH. Ringde Kenneth, men vi bestämde att “vi kör”, det får bli tre hundar. Dustin, Ruby och Tanja.smiley

Britta, Jan med Ture och Smilla hade rest upp till Sala tidigt på torsdagen, hyrde in sig på ett trevligt vandrarhem och upptäckte på kvällen blodfläckar på golvet. Herregud, Tanja hade också börjat löpa! Alldeles för sent att ställa in så det blev två brorsor som gick MH. Lily och Tanja fick vi “gömma” i bilarna tills allt var över.

Vi ger en stor eloge till Ruby och Roger, samt Dustin och Janne, som jobbade kanonbra i banan smileyVilka glada, nyfikna och lekfulla grabbar. smiley Bilder finns i http://gemgallery.skyelice.se. På hemsidan finns grabbarnas protokoll. Film kommer också.

Vi hade i alla fall tur med vädret, den lilla efterfesten var uppskattad, smörgåstårtorna hade en rykande åtgång, liksom godiset. smiley

Tusen tack hela gänget för en jätterolig dag. smiley


Nu har vi planerat in ett nytt MH för tikarna, samma plats, samma beskrivare. Det ser vi fram emot. smiley