Nu kan jag pusta ut efter dagens veterinärbesök. Vi har märkt under några veckor att Alice visar lite mer hälta, gått undan lite mer. Men hon har varit angelägen att vara med då vi går iväg. Vi har dock noterat att promenaderna varit lite väl jobbiga, även om hon inte vill visa så mycket. Hon har god aptit, kommer alltid när det vankas fika och vill ha en godbit. smiley


Idag hade jag tid för en genomgång, är 3000kr fattigare, men det var värt varenda öre.smiley
Underbara tös, hon fann sig i allt vad de gjorde, bände, vred, tog blodprover, hon fick gå fram och tillbaka. Kollade hjärta, lungor. Hon fick så mycket beröm, bra kondition och “vilka tänder” har aldrig sett en så gammal collie med så fina tänder.smiley

ALLA blodprover visade fullt normala värden, hjärta, lungor var bra. Välmusklad på vänster sida, men tyvärr höger sidan är mindre musklad, men knät var OK, trots avsaknad av korsband. Var lite löst, men hon har inte ont i bakdelen.
Hennes dilemma är höger armbåge , samt höger fot (artros i några tår). Det sistnämnda var nytt för oss, men stämmer bra eftersom hon ogillar att gå på grus. Hon var varm, svullen i armbåge, och i foten vid tårna.

Nu fick hon en annan typ, lite starkare, smärtstillande och antiinflammatorisk medicin, samt hon skall äta tillskott för artros. Det gör hon redan, Trikem Hyaluron 365, men jag köpte det som veterinären rekommenderade, Glycoflex. Ungefär samma innehåll, men tyckte att hon kunde prova det, tillsammans med den nya medicinen. Efter fyra veckor skall vi stämma av om hon blivit bättre i tassen/armbågen, annars skall veterinären komplettera med Cartrophen-sprutor.

Lilla älskade gumman, jag är så glad över resultatet trots allt. smiley hon har så mycket livsglädje, men hon får inte ha smärtor. Var lite rädd att något annat tillstött, men hon är “kärnfrisk” förutom de här gamla skadorna som spökar.