Vilket härligt påskväder vi har haft. Långa promenader i hagen, cykelturer och naturligtvis massor av tid ute i trädgården där vi suttit och fikat, njutit av solen och gjort lite trädgårdsarbete. En ny gul ros har jag planterat i kruka, liksom två nya vackra hortensior.


Vi har suttit på altanen och ätit god mat, men när det börjat mörkna flyttar vi in!

Här i Skaraborg, som på många andra platser i Sverige, hade man som tradition att tända påskeldar , det skulle skrämma bort häxor. Samma effekt skulle påsksmällarna ha. Man slängde in hemmagjorda krutsmällare i elden och sköt lösa skott med bössor eller pistoler. Numera är det helt annan ammunition, rejäla bomber som avfyras. När mörkret kom satte de igång – just nu fullt krig uppe på Kinnekulle. Vi får inte vid denna tidpunkt ha hundar lösa för att störa de vilda djurens “barnkammare”, att skrämma dem på detta vis är verkligen djurplågeri. smiley

Idag fick hundarna sina fina påskägg, med godsaker i. Det var uppskattat, först blev de lite fundersamma, men började dribbla med påskäggen för att kunna öppna dem. smiley

Flera fina bilder från Påskfirandet 2015. http://alicegallery.skyelice.se