Vi bor i ett mycket utsatt område vad gäller fästingar. Det har blivit allt värre med åren och vi har provat de flesta medel mot fästingar. Ändå har vi fått plocka bort, och alltför ofta ligger det stora “suggor” på golvet, som släppt. Inte alltid så lätt att hitta alla fästingar i hundarnas tjocka pälsar.

Tyvärr har våra hundar, under de senaste fem åren även drabbats av anaplasmos och borrelia, vilket gjort dem rejält sjuka. Josef blev riktigt dålig, då han var 11½ år. Men även Alice och Ida har fått äta Ronaxan, liksom Lily förra året, vilket befarades vara fästingburet med mycket hög feber.

Har läst om den nya tabletten – Bravecto – allt sedan förra året och känner till väldigt många som gett sina hundar den och varit förvånade över det goda resultatet. Inga fästingar och hundarna har mått utmärkt.


Ja, vad gör man inte för sina älsklingar, det är att välja mellan pest och kolera. Antingen få massa fästingar med risk att drabbas av svåra fästingburna sjukdomar, eller att lägga på dem “gift” utvärtes, eller som nu prova den nya tabletten.

Ikväll har Alice, Ida, Mart och Alice fått var sin godisbit – den smakade tydligen jättegott, såg ut som en chokladbit (Center) smiley Nu hoppas vi att de skall må bra och vara befriade från fästingburna sjukdomar.

Dyra karameller 258:-/ styck och skall verka i 12 veckor!