Jag har under många år sparat urkammad ull från alla våra hundar. Det har blivit många stora kassar som jag vid flera tillfällen åkt iväg med till Spinneriet Madame Lutuss i Tidaholm. www.madamelutuss.se

Gordon och Josef, blev vackert gult sobelgarn, som jag stickat koftor, väst och virkat/stickat flertal mössor, halsdukar av. Har även gett bort garn, som blivit fina alster. smiley Det blir så underbart vackert, mjukt och varmt.


För några år sedan valde jag att skicka ullen till ett annat spinneri – www.spinndottermin.se

Det blev en stor sändning, år 2007, och jag fick tillbaka hela 4, 5 kg garn. Mest sobelfärgat Gordon/Josef, men också trefärgat (mörkare) Alicegarn.


Nu har jag samlat ihop sedan 2007 från Alice, Ida och Mary, på bordet ligger ca 3 kg ull. Efter att ha sorterat ut den vita ullen, ligger resterande nu i två stora kassar som skall lämnas till spinneri. Har kontaktat Gunilla Larsholt, som gärna tar åt sig att spinna min ull till bra pris. http://www.hallagarden.nu

Skulle vara jätteroligt att lära sig spinna själv. Kerstin, Sapphires matte, kan spinna och skall visa mig, så lite av ullen måste jag spara för att testa om jag klarar av detta hantverk. Hundarna fäller minst en gång om året, så det kommer nytt hela tiden. Brist på collieull lär det inte bli. smiley

Har börjat samla efter Lily, det blir lite gråare ull och lägger jag nu till den vita som jag sorterat ut kan det bli riktigt ljust, läckert garn.smiley


Roligt med lite annorlunda “hundprojekt”! smiley